ViaData ondersteunt.

Al vanaf 1998 zijn wij actief als ICT-dienstverlener. Flexibel, onafhankelijk en deskundig. Wij zijn gevestigd in Friesland, maar actief in heel Nederland. Door het succes van onze diensten en aanpak zijn er bij ViaData inmiddels zo’n 70 professionals werkzaam. Zij realiseren oplossingen met toegevoegde waarde en introduceren innovatieve diensten. Kenmerkend zijn de korte communicatielijnen en trots zijn wij op onze belangrijkste troef: onze nuchtere en persoonlijke aanpak! Ook nieuwsgierig?

Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData
Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData
Van alle klanten en relaties die ViaData heeft, zijn er een paar die als een rode draad door onze geschiedenis lopen. Allereerst natuurlijk Friesland Foods (later Royal Friesland Campina); vanwege onze start en de jarenlange detachering van mensen. Maar ook Mokobouw in Heerenveen heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van onze unit MSO (Mobiele Software Ontwikkeling) met de applicatie Connect-It.

– Ytzen Terpstra, Algemeen Directeur bij ViaData.

Onze historie

timeline

In 1997 beëindigt Friesland Dairy Foods Leeuwarden (FDF) de samenwerking met ICT-dienstverlener EDS. Daardoor ontstaat de unieke mogelijkheid om voor FDF een apart ICT-bedrijf op te richten dat voor een belangrijk deel de rol van EDS kan overnemen. Drie initiatiefnemers richten een eigen ICT-bedrijf op met de naam ViaData Automatisering. Van deze initiatiefnemers is anno nu alleen Ytzen Terpstra nog verbonden aan ViaData.

timeline

Op 1 januari 1998 wordt gestart met de dienstverlening aan FCDF (Friesland Coberco Dairy Foods) en telt ViaData direct acht medewerkers, waaronder een aantal collega’s uit de EDS tijd. De eerste twee jaar groeit het bedrijf snel naar ruim twintig werknemers en een omzet van ruim 5 miljoen gulden.

timeline

In 2000 vindt er een directiewisseling plaats. ViaData Automatisering BV heeft dan twee directeuren en 22 werknemers. In mei 2000 betrekt men een gloednieuw eigen pand op het Business Park ten westen van Heerenveen en begint een gestage groei binnen het noordelijk MKB. Belangrijke stappen zijn de overnames van activiteiten van onder andere Bosma Automatisering in Joure (2001) en ProScope in Lemmer (2003), waarmee naast een aantal medewerkers ook veel klanten worden overgenomen.

timeline

In 2005 neemt Robert Procee, op dat moment werkzaam als salesmanager, de aandelen over die na de directiewisseling in bezit zijn van twee stille vennoten. ViaData is dan weer in handen van drie directeuren/aandeelhouders.

timeline

In 2008 telt ViaData zo’n 40 medewerkers en is het pand te klein geworden. Besloten wordt op de bestaande locatie een kopie van het pand erachter te plaatsen zodat we verder kunnen groeien.

timeline

Tegenwoordig telt ViaData ruim 70 medewerkers en richt zich op drie activiteiten:

  • Connect-It, de slimme softwareoplossing voor het plannen van vastgoedonderhoud (fieldservice)
  • Het ontwerpen, leveren, implementeren en beheren van ICT-infrastructuren
  • De levering van datacenter-capaciteit, vanuit de ViaData Toren
Menu